کمیته مشترک بازرگانی ایران و نروژ، وابسته به اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران، با هدف گسترش سطح مبادلات اقتصادی دو جانبه میان کشورهای جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی نروژ و همچنین رفع مشکلات موجود در راه توسعه همکاری میان فعالان اقتصادی دو کشور و یافتن راهکارهای مناسب جهت برطرف نمودن اختلافات حقوقی میان شرکت‌های ایرانی و نروژی با همکاری و حمایت اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی جمهوری اسلامی ایران، در سال ۱۳۹۷ تأسیس شد.

کمیته مشترک بازرگانی ایران و نروژ با تشکیل کمیسیون های تخصصی شامل کمیسیون حمل و نقل، لجستیک و گمرک،کمیسیون صنایع و معادن،کمیسیون حقوقی و قراردادی،کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات،کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی،کمیسیون علمی،آموزشی و تحقیقاتی،کمیسیون آبزی پروری، شیلات،کمیسیون بازار پول، سرمایه، ارز،کمیسیون خدمات فنی و مهندسی،کمیسیون گردشگری،کمیسیون صنایع دستی و هنری،کمیسیون استارتاپ ها، تکنولوژی و کسب و کارهای نوین،کمیسیون فرهنگی و ورزشی،کمیسیون نفت ، گاز و پتروشیمی،کمیسیون بنادر و کشتیرانی در جهت اطلاع رسانی به اعضا در زمینه بازاریابی تولیدات خود در کشور مقابل و ارائه خدمات مورد نیاز به اعضای خود در جهت توسعه فعالیت‌های اقتصادی اقدام می‌نماید.

آشنایی با کمیته بازرگانی ایران و نروژ

روابط اقتصادی ایران و نروژ

eghtesad

نروژ به عنوان کشوری در شمال غربی اروپا و دارای پتانسیل‌های ویژه در حوزه های استخراج نفت و گاز، فراساحل (offshore) و فلات قاره، صنایع  شیلات، صنایع کشتی‌سازی و کشتیرانی همواره مورد توجه همکاری با کشورمان بویژه در راستای بهره مندی از توانمندی های فنی و مهندسی آن کشور بوده و تاکنون توافقاتی در این زمینه نیز حاصل گردیده است.

روابط اقتصادی ایران و نروژطی سالیان متمادی به صورت سنتی و در سطح حداقلی برقرار بوده است. امضاء عهدنامه مودت و دریانوردی در سال ۱۳۰۹، معافیت متقابل شرکت های هواپیمایی از پرداخت مالیات در سال ۱۳۳۵، برگزاری کمیسیون اقتصادی مشترک فنی و اقتصادی در سال ۱۳۵۷، سفر معاون وزیر خارجه و قائم مقام وزیر صنعت و معدن این کشور به تهران، سفر وزیر نفت و انرژی نروژ به ایران در سال ۱۳۷۰، سفر وزیر نفت کشورمان به نروژ در سال ۱۳۷۱ جهت شرکت در اجلاس تولید کنندگان و مصرف کنندگان انرژی، امضاء یادداشت تفاهم همکاری های نفتی بین وزارت نفت دو کشور در سال ۱۳۸۲ از جمله موارد قابل ذکرمی باشد که قبل از اعمال تحریم ها بین دو کشور در جریان بوده است. در سالهای اخیر روابط دو کشور وارد مرحله جدیدی شده است که افزایش سفرهای مقامات دو کشور و در نتیجه ارتقای سطح همکاریهای اقتصادی و حضور برخی از شرکتها و نمایندگان نروژی در ایران از جمله ویژگیهای آن است.

ظرفیت‌های بسیار خوبی در روابط تجاری دو کشور وجود دارد  که با استفاده از این پتانسیل‌ها، تبادل و ارائه اطلاعات لازم به جامعه تجاری، حجم روابط تجاری دو کشور افزایش خواهد یافت. چهار بخش شیلات و کشاورزی، نفت و گاز، حمل‌ونقل و انرژی‌های تجدیدپذیر موضوع همکاری‌های نروژ و ایران بوده هرچند فعالیت شرکت‌های نروژی در ایران پس از تحریم مجدد امریکا، به دلیل مشکلات بانکی و انتقال پول با مشکل روبرو شده است. در این میان برخی شرکت‌ها تلاش می‌کنند تا خود را با شرایط سخت وفق داده و به کار خود ادامه دهند و حتی برخی از شرکت‌ها علی‌رغم تصویر غیرواضح و سخت تجارت با ایران، خواهان ادامه همکاری با ایران هستند.

واردات ایران از نروژعبارتند از: تجهیزات و ماشین آلات عمومی صنعتی، انواع ماهی، مواد و محصولات شیمیایی، فرآورده‌ها و تولیدات چوبی و چوب پنبه، ماشین آلات و تجیهزات تولید برق، انواع ماشین‌آلات، دستگاه ها و ماشین آلات الکتریکی، تجهیزات حمل و نقلی از جمله کشتی، ساختمان های پیش ساخته و تجهیزات و ابزار آلات علمی و فنی و حرفه ای.

صادرات ایران به نروژعبارتند از: میوه و سبزیجات، چای و ادویه جات، نخ نساجی و پارچه، غلات و حبوبات، محصولات خوراکی متفرقه، برخی دانه‌ها و میوه‌های روغنی، مواد خام حیوانی

کمیته مشترک بازرگانی ایران و نروژ آماده دریافت پیشنهادات و زمینه‌سازی برقراری ارتباطات اقتصادی شرکتهای دو کشور در راستای اجرای دیپلماسی و همکاریهای اقتصادی می باشد.

بیانیه ماموریت

کمیته بازرگانی ایران و نروژ، کانون رایزنی میان فعالان اقتصادی، سرمایه‌گذاری و تجارت ایرانی و نروژی، با رویکردهای دیپلماتیک وزارت امورخارجه و سیاست‌گذاری‌های دیپلماسی اقتصادی اتاق بازرگانی صنایع، معادن وکشاورزی جمهوری اسلامی ایران و با هدف بهبود مسیر توسعه صادرات و اعتلای بیشتر نام ایران اسلامی در جهان کوشش خواهد نمود.

Mission

اهداف و وظایف

fsdfsd

اهداف و وظایف کمیته های مشترک بازرگانی منبق بر اساسنامه به شرح ذیل می باشد:

۱-کوشش در جهت گسترش ارتباطات و مراودات صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانی و کشور مقابل در زمینه تجارت، صنعت، خدمات، کشاورزی، معدن و سایر امور مربوطه.

۲-مطالعه و بررسی بمنظور فراهم آوردن زمینه‏ های لازم برای سرمایه‏ گذاری‏ های صنعتی و بازرگانی و معدنی و کشاورزی در دو کشور.

۳-جمع آوری و ارزیابی اطلاعات آماری و سایر مطالب سودمند در مورد مسایل بازرگانی- صنعتی و اقتصادی دو کشور و قرار دادن این اطلاعات در اختیار متقاضیان ایرانی و کشور مقابل و همکاری با سازمان‏ ها و مقامات صلاحیتدار ایران و کشور مقابل به منظور تشویق و توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور.

۴-گسترش مبادله هیأت‏ های نمایندگی و اقتصادی بین دو کشور.

۵-انتشار مجله و کتاب و جزوات و نرم افزار، انتشار بولتن اطلاعاتی در زمینه توسعه روابط اقتصادی بین ایران و کشور مقابل حاوی قوانین و مقررات اقتصادی دو کشور و سایر مطالب مفید و مرتبط.

۶-مشارکت در برپایی و اداره نمایشگاه‏ ها و سایر فعالیت‏ های مشابه، در چهارچوب قوانین مربوط و کمک به مؤسسات، سازمان‏ ها و اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و کشور مقابل علاقمند به شرکت در نمایشگاه ‏های بین المللی که در ایران و کشور مقابل برگزار می ‏شود.

۷-برگزاری گردهمایی‏ ها و همایش ‏ها در زمینه توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور.

۸-همکاری و تشریک مساعی با کمیته‏ های متقابل در کشور مقابل.

۹-کوشش در جهت حل اختلافات ناشی از روابط اقتصادی بین اشخاص حقیقی و حقوقی ایران و کشور مقابل از طریق حکمیت و در صورت عدم توفیق، تشویق طرفین اختلاف به رفع اختلافات از طریق مرکز داوری کمیته ایران.

۱۰- اداره امور کمیته با رعایت مقررات این اساسنامه و با همکاری نزدیک با مقامات رسمی، سازمان ‏ها و مؤسسات ایرانی و کشور مقابل.

۱۱-انجام سایر اقداماتی که برای نیل به اهداف فوق ضروری است یا به آنها مربوط باشد.

گالری تصاویر

galleryicon